Fortuna maakt kans op drie Gouden Stieren

Perr Schuurs krijgt de Bronzen Stier voor grootste talent in de eerste periode uit handen van Mark van Bommel.

Perr Schuurs krijgt de Bronzen Stier voor grootste talent in de eerste periode uit handen van Mark van Bommel.© Ermindo Armino

Fortuna Sittard is in de race voor Gouden Stieren in drie verschillende categorieën.

Redactie

Lisandro Semedo kan beste speler van de eerste divisie worden, Perr Schuurs grootste talent. Voor 'beste trainer' is er zelfs vijftig procent kans op de hoofdprijs. Zowel de ontslagen Sunday Oliseh als zijn opvolger Claudio Braga zijn genomineerd.

SpelerSemedo neemt het in zijn categorie op tegen Sam Hendriks (Go Ahead Eagles), Mark Diemers en Tarik Tissoudali (De Graafschap) en NEC'er Arnaut Groeneveld. Behalve aanvoerder Schuurs maken ook Donyell Malen en Nikolai Laursen (Jong PSV) en Ferdi Kadioglu kans op de Gouden Stier voor grootste talent.

TrainerSunday Oliseh pakte met Fortuna een periodetitel en stond ook enige tijd aan kop met de ploeg en kreeg daarom een Bronzen Stier. In februari werd hij wegens wangedrag jegens spelers, staf en personeel op non-actief gezet. Claudio Braga nam het als hoofdtrainer, met op papier Kevin Hofland als assistent. Zij bleven ongeslagen en leidden Fortuna naar de eredivisie. Ook Mike Snoei (Telstar) en Dick Lukkien (Emmen) zijn kansrijk.

StemmenDe winnaars worden bepaald door de aanvoerders en trainers van alle clubs in de eerste divisie. Voor de categorie 'beste speler' kunnen ook alle fans meebepalen wie de Gouden Stier wint. Dat kan op de website van de Jupiler League tot en met maandag 7 mei.Op zaterdag 12 mei worden de prijzen uitgereikt in het stadion van Excelsior in Rotterdam. Dan worden ook Mart Lieder van FC Eindhoven (topscorer) en Jong Ajax (kampioen) gehuldigd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee