Startduik in koude Maas als presentatie eerste Swim to Fight Cancer Maastricht

Print

Afbeelding: Laurens Bouvrie

De organisatoren van Swim to Fight Cancer Maastricht, dat op zondag 26 augustus voor het eerst in de Limburgse hoofdstad plaats gaat vinden, streven naar een deelnemersveld van zeker 300 mensen groot. In bijzijn van de ambassadeurs – oud-voetbalinternational Boudewijn Zenden en oud-topzwemmer Joost Reijns – werd vanochtend door een duik van twee zwemmers in de nog ijskoude Maas de officiële start tot inschrijving in gang gezet. Die duik werd gedaan vanaf de aanlegsteiger van de Maastrichtse Watersport Club (MWC). Op die locatie gaat ook het evenement plaatsvinden.

Swim to Fight Cancer is een landelijk evenement dat als doel heeft door een zwemevenement in ‘open water’ zo veel mogelijk geld bij elkaar te zwemmen voor onderzoek naar kanker.  De deelnemers mogen door zelf te betalen of door zich te laten sponsoren meedoen aan het zwemgebeuren. Het parcours bij MWC telt twee afstanden, zijnde 1 km en 2 km. Hieruit kan de deelnemer een keuze maken. Voor kinderen komt er een aangepast parcours.

De dag Swim to Fight Cancer bevat zondag 26 augustus meer dan alleen maar het zwemgebeuren. Onder de noemer Love Life Fight Cancer worden rondom het clubhuis van MWC aan de Hoge Kanaaldijk tal van activiteiten ontplooit. Die variëren van informatiestands tot vermaak voor de jeugd en standjes met (gezonde) drank en spijs. 

Voorzitter van Swim to Fight Cancer Maastricht is Maurice Lambriex. De organisatie van het evenement is in handen van Extra Leisure, ook bekend van IronMan Maastricht en Spartan Obstacle Run.

Later op deze site veel meer informatie over dit nieuwe goede doelen / sportevenement.

Gedetailleerde informatie over deelname kosten voor inidvidu, groep of bedrijf, of voor wie wil inschrijven kan dat doen door naar de website https://maastricht.swimtofightcancer.nl/ te gaan

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje