Bloemen voor alle kernen in Nuth

© De LImburger

De vijf dorpskernen van de gemeente Nuth worden vanaf half mei opgevrolijkt met hangende bloembakken. Vorig jaar deed de gemeente een proef in de kern Nuth.

Ruben van Erp

Vanwege de vele positieve reacties op de zogenoemde ‘hanging baskets’ in Nuth is besloten om ook de andere kernen te verfraaien met de bloemen. „Het is eigenlijk maar een klein initiatief”, zegt wethouder Harry Bakker. „Maar als je ziet hoeveel leuke reacties er binnenkwamen. Dat was geweldig. Deze zomer hangen ze dus ook in Vaesrade, Schimmert, Wijnandsrade en Hulsberg.”Surfinia’sIn Hulsberg zullen de bloemen iets later komen vanwege de werkzaamheden aan het Europaplein. In totaal gaat het om 81 bakken met daarin een mix van paarse en witte surfinia’s. Het project kost jaarlijks zo’n 12.000 euro. Afhankelijk van de omstandigheden zullen de bloemen in principe tot en met de maand oktober in de dorpen blijven hangen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee