Geintje Sofie (8) draait uit op levensgevaarlijke stunt

© AD/Dumpert

Een achtjarig meisje uit Spaarndam heeft woensdag doodsangsten uitgestaan nadat ze voor de grap aan de gesloten slagboom van een brug was gaan hangen. Het rood-witte gevaarte vloog even later omhoog.

AD

Het incident vond plaats bij de brug op de Spaarndammerdijk. Voor ze het wist, bungelde Sofie op zo'n acht meter hoogte. "Ze schoot als een malle de lucht in", verklaarde de vader van haar vriendinnetje Noa tegenover NH Nieuws.

PlakhandenDe vader had met de meiden een ijsje gekocht. "Ze waren een beetje aan het klooien en wilden aan de slagboom gaan hangen. Ik zei nog een paar keer: 'niet doen, niet hangen, stoppen daarmee, kappen' maar binnen twee seconden hing Sofie hoog boven de grond. Volgens mijn dochter kon ze niet loslaten omdat ze plakhanden had. Gelukkig klimt Sofie elke week op de klimmuur in Haarlem. Daarom is ze heel sterk in haar handen. Dat is misschien wel haar redding geweest. Nou ja, redding. Samen met een voorbijganger stond ik precies onder Sofie op de grond. We hadden haar zo kunnen opvangen."

'Nachtmerries'Naar inschatting van de vader hing het vriendinnetje van zijn dochter wel een minuut lang in de lucht voordat de slagboom weer naar beneden kwam. "Sofies moeder vertelde me dat het geen seconde langer had moeten duren omdat haar dochter niet meer kon."

Hoewel het angstige avontuur goed afliep, deed het meisje vannacht geen oog dicht door nachtmerries. "Haar moeder wil andere jongeren waarschuwen en op het hart drukken nooit voor de gein aan zo'n slagboom te gaan hangen omdat het levensgevaarlijk is."

FotoEen foto van het incident verscheen woensdagavond op dumpert.nl "We laten de foto uitvergroten en hangen 'm op in Sofies slaapkamer", verklaarde de moeder van het meisje tegenover RTL Nieuws.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee