Handbalster Van der Wissel stopt

© ANP

Handbalster Pearl van der Wissel houdt het na dit seizoen voor gezien. De 34-jarige opbouwspeelster van Odense wil meer tijd gaan vrijmaken voor andere dingen in haar leven.

ANP

Ze maakt met haar Deense club nog wel kans op de landstitel. ,,Met goud mijn loopbaan afsluiten, zou geweldig zijn'', zegt de Zuid-Hollandse routinier, die werkzaam is in het design- en meubelbedrijf van haar Deense echtgenoot.

Van der Wissel heeft een avontuurlijke carrière achter de rug. Ze speelde voor clubs in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Denemarken. Sinds 2011 komt Van der Wissel voor Odense uit. Ze debuteerde al op vijftienjarige leeftijd voor Oranje en groeide uit tot één van de boegbeelden van het team. Na ruim tweehonderd interlands nam ze in 2012 afscheid van de nationale ploeg.

WKVan der Wissel keerde eind december zeer verrassend terug bij Oranje. Bondscoach Helle Thomsen riep haar op tijdens het WK in Duitsland. Dit ging ten koste van Angela Steenbakkers uit Beringe die naar huis moest. Oranje veroverde WK-brons.

Coach Jan Pytlick roemde Van der Wissel in allerlei opzichten. ,,Ze heeft heel veel bijgedragen aan Odense en aan het handbal in Denemarken.''

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee