Doy S. nog dertig dagen in de cel voor schietpartij in Geleen

Bloemen op de plek waar de 34-jarige Radwan Kalicharan werd doodgeschoten.

Bloemen op de plek waar de 34-jarige Radwan Kalicharan werd doodgeschoten. © Annemiek Mommers

Doy S. (35) uit Geleen blijft nog zeker dertig dagen in de cel als verdachte van de schietpartij in Geleen op zondag 22 april waarbij de 34-jarige Radjan Kalicharan werd doodgeschoten.

Jos Emonts

De raadkamer van de rechtbank Limburg heeft donderdag zijn gevangenhouding gelast. Doy S. is de enige verdachte die nog in de cel zit in verband met het doodschieten van zijn bovenbuurman in een appartementencomplex aan de Rijksweg-Zuid in Geleen.

De vier medeverdachten zijn inmiddels allemaal weer op vrije voeten. Het Openbaar Minsterie stuurde drie mannen zelf naar huis. De vierde verdachte kreeg deze week in opdracht van de rechter-commissaris zijn vrijheid terug.

Lees ook: Slachtoffer schietpartij Geleen is Radjan Kalicharan

Grote drugszaakPersofficier van justitie Jost Schützenberg in Aken heeft deze week bevestigd dat de Duitse autoriteiten Doy S. op 20 oktober 2017 aan de Nederlandse justitie hebben overgedragen. Hij zat daar sinds april 2014 in de cel vanwege een grote drugszaak. Het ministerie van Justitie in Nederland wil niet zeggen of Doy S. na 20 oktober nog een deel van zijn Duitse straf in een Nederlandse cel heeft moeten uitzitten. Hij zou pas drie weken in het appartement in Geleen wonen.

De Duitse rechters legden S. in oktober 2014 zes jaar cel op. Tijdens het strafproces in Duitsland werd nadrukkelijk vermeld dat S. in opdracht van en als lid van motorclub Satudarah had gehandeld. De Duitse justitie zette in zijn zaak twee kroongetuigen die in een getuigenbeschermingsprogramma terechtkwamen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee