Zes maanden celstraf voor man die vrouw stalkte

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.© iStock

Een celstraf van zes maanden en een contact- en locatieverbod. Dat is de straf voor stalker Jeroen C. (48).

Redactie

C. viel eind vorig jaar een paar maanden lang een (getrouwde) vrouw uit Linne lastig met wie hij in de periode daarvoor een relatie had gehad. De vrouw verbrak op een gegeven moment het contact, maar C. bleef desondanks proberen om met haar in contact te komen.

CadeautjesToen de vrouw uit Linne niet reageerde op zijn stroom aan belletjes en sms-berichten, zocht hij haar tot drie keer toe op bij haar woning in Linne. De laatste keer, in januari van dit jaar, klom hij over een hek in haar achtertuin om daar cadeautjes achter te laten. Hijzelf stelde dat hij afscheid van de vrouw wilde nemen.

Volgens de rechtbank maakte C. zich stelselmatig schuldig aan stalking. Bij hem werd een persoonlijkheidsstoornis geconstateerd waardoor hij verminderd toerekeningsvatbaar is.

Geen contactC. krijgt zes maanden celstraf waarvan vier voorwaardelijk. Daarnaast mag hij gedurende drie jaar geen contact zoeken met zijn slachtoffer en ook drie jaar lang niet binnen een straal van een kilometer in haar buurt komen. Ook moet hij zich melden bij een maatschappelijke opvangvoorziening en een ambulante behandeling ondergaan als de reclassering daartoe besluit.

De straf voor C. is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie twee weken geleden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee