Supermooi weer op komst: beter dan op Ibiza

© iStock

Wie nog geen plannen heeft voor Bevrijdingsdag en de dagen daarna, kan snel een barbecue inplannen! Het weer wordt zo lekker dat Weerplaza het cijfer op het barbecuerapport zelfs een 9 geeft.

AD/Naomi van Kalken

Het komende weekend profiteren we van een hogedrukgebied, dat ons heerlijke temperaturen gaat bezorgen. Zaterdag stijgen de temperaturen tot boven de twintig graden en gaat het zonnetje lekker branden. De zonkracht neemt weer toe, wat wel betekent dat er goed gesmeerd moet worden.

Mooier dan IbizaZondag wordt het helemaal zomers warm. Temperaturen kunnen oplopen tot 25 of misschien zelfs 26 graden. Mensen die van plan zijn hun weekend op Ibiza door te brengen hebben pech. Vaak is het andersom, maar de komende dagen wordt het hier mooier weer dan daar.

Ook na het weekend houdt het zomerse weer nog een aantal dagen aan. Tot en met dinsdag blijft het overal zonnig met temperaturen die tussen de 23 en 26 graden kunnen liggen. Woensdag wordt het waarschijnlijk weer wat meer bewolkt. Vanaf donderdag wordt het wat onzeker, maar het lijkt erop dat het nog altijd prima lenteweer blijft.

HooikoortsHooikoortspatiënten zijn misschien wat minder blij met het lekkere weer. Door het warme weer en de regen van afgelopen week groeien vooral de grassen erg hard. Als deze in bloei komen geven ze hun pollen af. Ongeveer 2 miljoen Nederlanders zullen hier last van gaan krijgen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee