Natrappende scheids geëerd door collega's

De verbouwereerde voetballer werd nadat hij getrapt werd door de scheidsrechter ook nog eens op een tweede gele kaart getrakteerd.

De verbouwereerde voetballer werd nadat hij getrapt werd door de scheidsrechter ook nog eens op een tweede gele kaart getrakteerd.© AFP

De Franse scheidsrechters hebben Tony Chapron uitgeroepen tot beste arbiter van dit seizoen in de Ligue 1. Chapron was in januari even wereldnieuws vanwege een bizarre actie in de competitiewedstrijd tussen Nantes en Paris Saint-Germain.

BuzzS

De 46-jarige scheidsrechter werd per ongeluk onderuit gelopen door verdediger Diego Carlos van Nantes en reageerde in een reflex door de Braziliaan een trap tegen de benen te geven terwijl hij op de grond lag. Chapron stuurde de verbouwereerde Carlos ook nog eens met diens tweede gele kaart van het veld.

SchorsingDe tuchtcommissie van de Franse bond nam de zaak hoog op en schorste de arbiter voor drie maanden. Chapron tekende beroep aan, maar zag zijn schorsing juist toenemen tot zes maanden. Dat betekende dat zijn carrière erop zit, want de scheidsrechter zou aan het einde van dit seizoen stoppen.

SteunbetuigingVan zijn collega's kreeg Chapron een opvallende steunbetuiging. De Franse krant Le Parisien meldt dat de scheidsrechters juist de man die zo in opspraak raakte, hebben gekozen tot arbiter van het jaar. De officiële prijsuitreiking is op 13 mei tijdens het Franse voetbalgala. Volgens Le Parisien zitten de organisatoren van de gala-avond flink in hun maag met de affaire. Ze zouden de prijs zelfs helemaal willen schrappen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee