Stalker uit Nieuw Bergen drie jaar de cel in

Print
Stalker uit Nieuw Bergen drie jaar de cel in

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Looierheide - Peter P. (59) uit Nieuw Bergen heeft zijn ex-vriendin uit Gennep ruim anderhalf jaar lang zo heftig geterroriseerd dat hij daarvoor drie jaar moet brommen.

Dat heeft de rechtbank in Roermond vrijdag gevonnist. De straf was een jaar hoger dan het openbaar ministerie twee weken geleden eiste.

Vernielingen
De rechtbank legde bovendien een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf op met een proeftijd van drie jaar mocht P. opnieuw beginnen. Reden voor de hogere straf was volgens de rechter vooral de wijze waarop de Bergenaar zijn slachtoffer het leven zuur maakte. 

Nadat zijn ex-vriendin brak met P. begon hij na kroegbezoeken de auto, de tuin en het huis van zijn ex te vernielen. Ook stuurde P. met regelmaat anoniem enveloppen naar zijn ex met daarin plaatjes van verminkte en vermoorde vrouwen en teksten dat haar eenzelfde lot zou toebehoren.

Nepaccounts
Ook via diverse ‘nepaccounts’ op Facebook bedreigde P. zijn slachtoffer met de dood en maakte hij haar zwart. Ondanks talloze aangiftes kon de politie P. pas arresteren toen het tv-programma Gestalkt van SBS6 via een detectivebureau voldoende bewijzen vergaarde.