Man uit Venray aangehouden voor ernstige aanrijding

Print
Man uit Venray aangehouden voor ernstige aanrijding

Bij het ongeluk raakte een 45-jarige vrouw uit Eindhoven zwaargewond. Afbeelding: GinoPress B.V

Venray - Een 26-jarige man uit Venray is donderdag aangehouden voor een ernstige aanrijding in Eindhoven. Daarbij raakte een 45-jarige inwoonster van die plaats zwaargewond.

Het is de tweede aanhouding in deze zaak.

Geschept
Het slachtoffer stak 6 januari kort na 23.30 uur met haar fiets de kruising met de Wolvendijk over toen ze werd geschept door een donkerkleurige personenauto.

Die auto reed na de aanrijding door en werd even later aangetroffen op de Boschdijk. De vermoedelijke bestuurder meldde zich een dag later bij de politie. Hij werd later in vrijheid gesteld, maar bleef wel verdachte in de zaak.

Tweede auto
De politie doet nog altijd onderzoek naar de toedracht van de aanrijding. Eerder werd al duidelijk dat er mogelijk een tweede auto betrokken was bij het ongeval door de vondst van een buitenspiegel op de plek van het incident.

Deze spiegel bleek afkomstig van een BWM. Na lang onderzoek is de betreffende BWM aangetroffen. Grondig technisch onderzoek op de auto leverde nuttige aanwijzingen op voor het onderzoeksteam.

Met de aanhouding van de verdachte uit Venray hoopt het onderzoeksteam dat de zaak in een stroomversnelling komt. Men sluit meerdere aanhoudingen niet uit.