Jacob van Horne Museum gaat later open

Print
Jacob van Horne Museum gaat later open

Afbeelding: Jeroen Kuit

De verbouwing van het Jacob van Horne Museum in Weert is een half jaar vertraagd. Het gaat nu in 2020 open. De gemeente was vergeten dat de ruim vier miljoen euro kostende verbouwing (renovatie plus inrichting) openbaar aanbesteed moet worden.

Het museum is inmiddels gesloten vanwege de renovatie van het historische pand. Bedoeling was dat het voormalig stadhuis eind 2019 weer open zou gaan.

Verbouwingskosten
"Toen de renovatie vorig jaar in de gemeenteraad werd besproken, gingen we ervan uit dat de firma Hevo (uit ’s-Hertogenbosch, red.) het project uit zou gaan voeren. Groot voordeel was, dat Hevo ervoor garant stond dat de totale verbouwingskosten niet overschreden zouden worden."

Andere bedrijven
In de tussentijd kwam de gemeente erachter dat ze verplicht was ook andere bedrijven een kans te geven voor de opdracht. Dat levert volgens Van Eersel een vertraging op van zes maanden.

"We gaan er desondanks van uit dat het bedrag van 4,1 miljoen voor de verbouwing niet overschreden wordt", zegt Van Eersel. "Hebben we meer geld nodig, dan moeten we daarvoor terug naar de gemeenteraad."

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje