Rechtbank Limburg laat lid van Satudarah vrij

Print
Rechtbank Limburg laat lid van Satudarah vrij

Afbeelding: ANP

Geleen / Geleen-Noord / Lindenheuvel / Geleen-Zuid / Kluis / Oud-Geleen - Zeer tegen de zin van het Openbaar Ministerie (OM) heeft de rechtbank Limburg vrijdag Dirceu P. uit Geleen, een 34-jarig lid van motorclub Satudarah, op vrije voeten gesteld.

De rechters in Roermond zijn het met advocaat Peer Szymkowiak van P. eens dat justitie te weinig bewijs heeft voor de betrokkenheid van P. bij een afpersing en vrijheidsberoving.

Dit zou op 1 december zijn gebeurd op een van de clubavonden van Satudarah in het Molukse gemeenschapshuis Merpati in Geleen.

Beelden
Politie en justitie hebben vorig jaar 28 bijeenkomsten van de motorclub heimelijk afgeluisterd en gefilmd. Advocaat Peer Szymkowiak bepleitte vrijdag met succes dat uit de beelden blijkt dat zijn cliënt aantoonbaar geen rol heeft gespeeld bij de vermeende misdrijven.

“Hij zat er die avond bij en keek ernaar, niet meer en niet minder,” aldus de raadsman. Op zijn verzoek bekeken de rechters korte fragmenten van de opnames.

Criminele organisatie
Het OM verdenkt Dirceu P. ook van lidmaatschap van een criminele organisatie.  Dat geldt niet voor zijn medeverdachten in die ene afpersingszaak op 1 december. Die moeten wel in de cel blijven, besliste de rechtbank. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →