Laatste vakantiedag; MIK-peuters picknicken op het Vrijthof

Print

Afbeelding: Laurens Bouvrie

In heel Nederland genoten kinderen de afgelopen twee weken vakantie. Gisteren, vrijdag 4 mei, was de officieel laatste vakantiedag. Voor de begeleiders van Kinderdagverblijf Plons en Peuteropvang Montessori, gelegen aan de Capucijnenstraat, alle aanleiding om op het Vrijthof te gaan picknicken.

Want de kinderen kunnen wel vakantie hebben, dat geldt niet voor alle ouders. Dus staat de deur van de opvang ook in de vakantieperiode gewoon open. Volgens de begeleiders hebben ze de afgelopen vakantiedagen ongeveer de helft van het normale aantal kinderen onder hun hoede gehad. Dat maakt een uitstapje onder perfecte weersomstandigheden net iets makkelijker. Behalve een gezonde picknick stonden ook liedjes zingen op het programma. Speciaal voor fotojournalist Laurens Bouvrie zongen de spruiten zijn favoriete kinderlied 'In de manenschijn.  Aanstaande maandag zitten de ‘klasjes’ van Plons en Peuteropvang Montessori weer vol met de toekomst van Maastricht.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen