NFI bevestigt: Willem Evers overleed niet door klappen hangjongeren

Print
NFI bevestigt: Willem Evers overleed niet door klappen hangjongeren

Bloemen op de plek waar Willem Evers de confrontatie aanging met hangjongeren. Afbeelding: Harry Heuts

Valkenburg / Walem - Willem Evers, de man die augustus vorig jaar na een vechtpartij met jongeren in Valkenburg overleed, is bezweken aan hartfalen

Dat heeft het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bekendgemaakt. Daarmee wordt het sterke vermoeden dat het Openbaar Ministerie (OM)  augustus vorig jaar al had, bevestigd. 

Knokpartij
Lange tijd werd rekening gehouden met het scenario dat de 65-jarige man om het leven kwam door de klappen die hij kreeg in de knokpartij een met groepje jongeren.

Mishandeling
De vier jongeren die aangehouden werden in verband met de dood van Evers worden volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) niet meer verdacht van openlijke geweldpleging met de dood of zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. De verdenking is afgezwakt tot een eenvoudige mishandeling en openlijke geweldpleging.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen