NFI bevestigt: Willem Evers overleed niet door klappen hangjongeren

Print
NFI bevestigt: Willem Evers overleed niet door klappen hangjongeren

Bloemen op de plek waar Willem Evers de confrontatie aanging met hangjongeren. Afbeelding: Harry Heuts

Valkenburg / Walem - Willem Evers, de man die augustus vorig jaar na een vechtpartij met jongeren in Valkenburg overleed, is bezweken aan hartfalen

Dat heeft het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bekendgemaakt. Daarmee wordt het sterke vermoeden dat het Openbaar Ministerie (OM)  augustus vorig jaar al had, bevestigd. 

Knokpartij
Lange tijd werd rekening gehouden met het scenario dat de 65-jarige man om het leven kwam door de klappen die hij kreeg in de knokpartij een met groepje jongeren.

Mishandeling
De vier jongeren die aangehouden werden in verband met de dood van Evers worden volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) niet meer verdacht van openlijke geweldpleging met de dood of zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. De verdenking is afgezwakt tot een eenvoudige mishandeling en openlijke geweldpleging.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →