Centre Céramique introduceert gratis belastingspreekuur

Print
Centre Céramique introduceert gratis belastingspreekuur

Afbeelding: ingimage

De bibliotheek is in Centre Céramique gestart met een eerste belastingspreekuur. Stichting First Fiscale Rechtshulp biedt gratis hulp bij het invullen van aangifte inkomstenbelasting en bij de aanvraag van toeslagen.

Niet iedereen lukt het om zelf de aangifte inkomstenbelasting in te vullen of toeslagen via de belastingdienst aan te vragen. Daarom biedt de Stichting First Fiscale Rechtshulp gratis advies. Vrijwilligers van het FSSR zijn bekend met belastingregels en het digitaal aangifte doen. Zij geven al jaren advies in Maastricht, Roermond en Echt. 

De enige beperking die wordt gehanteerd: het gezinsinkomen mag maximaal 36.136 euro zijn, en men mag geen onderneming zijn.

Om deel te nemen, dient het volgende te worden meegebracht:
DigiD inloggegevens, identiteitsbewijs, alle jaaropgaven van het jaar waarover aangifte wordt gedaan, overzicht van bijzondere kosten zoals bijvoorbeeld ziektekosten, overzicht van betaalde of ontvangen alimentatie en overzicht van uw bezittingen en schulden.

Aanmelden is niet nodig. Men kan plaatsnemen in het souterrain bij de Fons Olterdissenzaal. Het spreekuur is op dinsdag 15 mei van 14.00 tot 17.00 uur.

In 2016 sloten de Koninklijke Bibliotheek (KB) en de Belastingdienst een samenwerkingsovereenkomst. Bijna alle 800 vestigingen van bibliotheken in Nederland kregen daardoor extra middelen om gratis toegang tot computers met internet en printfaciliteiten te realiseren voor het online zakendoen met de overheid. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →