Dumoulin is roze leiderstrui in Giro weer kwijt

Print
Dumoulin is roze leiderstrui in Giro weer kwijt

Afbeelding: AFP

De Australiër Rohan Dennis heeft de leiderstrui in de Giro d'Italia overgenomen van Tom Dumoulin.

Bij de tussensprint pakte Dennis (BMC) drie bonificatieseconden, waarmee hij de twee seconden achterstand op Dumoulin in het algemeen klassement wegpoetste. De Maastrichtenaar van Sunweb heeft nu één seconde achterstand op de nieuwe leider.

Het voordeel is dat daarmee de druk van de schouders van Dumoulin is, zonder dat hij noemenswaardig tijd heeft verloren.

Viviani winnaar
De tweede etappe werd zaterdag gewonnen door de Italiaan Elia Viviani. De renner van Quick Step versloeg in de massasprint zijn landgenoot Jakub Mareczko en de Ier Sam Bennett, die derde werd. 

Blauwe trui
Enrico Barbin, een van de vroege ontsnappers van de dag, pakte de blauwe trui van het bergklassement. Hij kwam als eerste boven op het enige klimmetje van de etappe. De grotendeels vlakke rit van 167 kilometer ging van Haifa naar Tel Aviv.

Zondag
Zondag is de derde etappe op Israëlische bodem. Die 229 kilometer lange rit begint in Beer Sheva en voert de renners over veel vals plat naar finishplaats Eilat. Naar verwachting is het opnieuw een etappe voor de sprinters. 

Maandag verplaatst de Giro zich naar Sicilië, waar dinsdag de vierde etappe op heuvelachtig terrein wordt gereden.