Geen eer te behalen in Almere: seizoen zit erop voor MVV

Print
Geen eer te behalen in Almere: seizoen zit erop voor MVV

Faris Hammouti van Almere en de MVV'ers Joeri Schroijen en Jonathan Okita. Afbeelding: Orange Pictures/Frank Kerbusch

Het seizoen is voorbij voor MVV. Niet geheel onverwacht slaagde de Maastrichtse ploeg er zaterdagavond niet in om de 1-3 thuisnederlaag van dinsdag tegen Almere City goed te maken.

De ploeg van Ron Elsen verloor ondanks een niet-aflatende aanvalsdrift in Almere met 3-2 van Almere City. 

In balbezit speelde MVV met vijf aanvallers. Het moest drie keer scoren om de volgende ronde van de play-offs te bereiken. Verdediger Samy Mmaee speelde zelfs in de spits. Het aanvallende spel werkte.

Voorsprong
De eerste kansjes waren weliswaar voor Almere City. Maar Silvester van der Water sprong niet goed om met de mogelijkheden. MVV kwam vervolgens al vlot op voorsprong. Een corner werd door Christophe Janssens binnen gekopt.

De aanvalsdrift van MVV zorgde voor hachelijke momenten voor het Almere City doel. Jonathan Okita, Tuur Houben en Joeri Schroijen waren nog eens dichtbij. Tegelijk moesten de Maastrichtenaren waken voor de uitbraken van Almere. Van der Water was meer dan eens gevaarlijk, maar werd telkens afgestopt.

Storm
Na een minuutje of twintig luwde de Maastrichtse storm een beetje, maar Almere leek in de achterste linie allesbehalve zeker. 

Terwijl MVV de mogelijkheden aaneenreeg, was er na 26 minuten was een tegenslag voor de Maastrichtse ploeg. Tuur Houben, één van de gevaarlijke mannen bij MVV, moest met een blessure naar de kant. Dean Koolhof was zijn vervanger.

Kansen
Het wedstrijdbeeld veranderde niet. MVV drukte Almere City voor het grootste deel van de wedstrijd terug en kreeg kansen. Almere was op zijn beurt met regelmaat gevaarlijk met uitbraken. Eén van die uitbraken was raak. Silvester van der Water, met afstand de gevaarlijkste man van de thuisploeg, schoot in de blessuretijd van de eerste helft oog in oog met doelman Michael Verrips binnen: 1-1.

Het veranderde de opdracht niet. MVV moest nog twee treffers maken.

Razendsnel
Eén van die treffers viel al razendsnel in de tweede helft. Jonathan Okita werkte na twee minuten spelen de bal uit een corner met de hak binnen, waardoor MVV nog maar één treffer had om op gelijke hoogte te komen.

De druk van MVV bleef, maar de Maastrichtenaren waren niet onvermoeibaar. Door het aanvallende spel vloeiden de krachten langzaam weg en werd MVV steeds onzorgvuldiger. Het bleef lange tijd de bovenliggende partij in Flevoland. Tot twintig minuten voor tijd, toen Almere langzaam maar zeker uit zijn schulp kon kruipen.

Rentree
Een kwartier voor tijd maakte Ricardo Ippel zijn rentree. Hij kampte maandenlang met blessures, waardoor hij een groot deel van het seizoen miste.

Het inbrengen van Ippel hielp niet. Twee minuten na de wissel lag de bal namelijk in het doel achter MVV-doelman Michael Verrips. Sjerjill MacDonald rondde een tegenaanval van Almere af en boorde de hoop van MVV de grond in. Toen een opnieuw MacDonald vijf minuten voor tijd de 3-2 in het doel kopte, was de wedstrijd gespeeld.

Roda JC
De kans is groot dat Almere in de volgende ronde van de playoffs Roda JC treft. De Kerkraadse club zal, gelet op de grote verschillen in doelsaldo, vermoedelijk op de 16e plek in de Eredivisie eindigen.