Man zwaait met twee messen bij azc Weert: twee aanhoudingen

Print
Man zwaait met twee messen bij azc Weert: twee aanhoudingen

Afbeelding: Weertdegekste

De politie is zondag opnieuw in actie moeten komen voor een serieus incident op het terrein van het asielzoekerscentrum in Weert.

Omstreeks half elf zondagmorgen ontstond een dreigende situatie op het azc-terrein. Twee mannen misdroegen zich om nog onbekende redenen. Een van de twee begon vervolgens met messen te zwaaien. Een andere persoon, die ook in het AZC aanwezig was maar er niet woont, is ook ingerekend.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen, meldt de lokale site Weertdegekste. 

De twee aangehouden personen zijn overgebracht naar het cellencomplex in Roermond.

Ondersteuning
De politie van Weert kreeg ondersteuning van een hondengeleider, de Koninklijke Marechaussee en twee eenheden van de landelijke politie.

Voor zover bekend zijn er geen andere bewoners en/of personeelsleden van het azc bedreigd. Waarom de man met de twee messen zwaaide is onduidelijk. Niemand is gewond geraakt.

Aanhoudingen
Vorig week verrichtte de politie alweer de negende aanhouding vanwege de ongeregeldheden die op maandag hadden plaatsgevonden. Het ging om de vierde verdachte van een winkeldiefstal die maandagmiddag werd gepleegd bij de Albert Heijn-supermarkt aan de Dries in Weert.

Kort na de winkeldiefstal zijn in de Louis Regoutstraat drie azc-bewoners gearresteerd vanwege het belagen van een agent, twee van hen worden nog verdacht. 

Er ontstond een opstootje op het azc-terrein bij de arrestatie van de tweede winkeldief. Twee personen werden nog eens aangehouden voor vernieling en geweld. De verdachten zijn volgens de politie allemaal minderjarig.

Geïsoleerd
Over de problemen in het azc voerde burgemeester Jos Heijmans afgelopen week nog spoedoverleg met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), politie en justitie. Volgens Heijmans zorgt een groep van zo'n dertig "lastpakken" die nauwelijks kans maken op asiel veelvuldig voor problemen.

Om het geweld binnen de muren van het asielzoekerscentrum in Weert tegen te gaan, zou een harde kern van amokmakers geïsoleerd moeten worden in een aparte asielopvang, vindt Heijmans. Hij wil snel een einde aan het toenemend aantal incidenten en geweld buiten en op het terrein van het azc Weert.