Protest tegen bouwplan bij Ravelijn Maastricht

Print
Protest tegen bouwplan bij Ravelijn Maastricht

Afbeelding: Johannes Timmermans

Gewapend met spandoeken hebben meer dan honderd mensen zondagmiddag actie gevoerd tegen de bouw van twaalf villa's in het groene gebiedje tussen de Ravelijn en het Erfprinsbastion, aan de rand van de Hoge Fronten in Maastricht.

‘Geen huizen maar muizen’. ‘Cultuurhistorisch natuurgebied door woningbouw verziekt’. ‘Ik kan straks niet meer ravotten vanwege die zotten’. Dat soort slogans stonden op de spandoeken.

Eén van de deelnemers was gemeenteraadslid Kitty Nuyts. "Waarom uitgerekend hier", vroeg ze zich af. "Alsof er niet genoeg leegstand in de stad. Genoeg alternatieve plekken om deze villa’s neer te zetten. Dit is niet nodig op deze plek die zo uniek is voor Maastricht."

Natuur
De projectontwikkelaar – Mulleners Vastgoed - wijst erop dat het plan dat nu voorligt, veel minder ingrijpend is dan hetgeen in het huidige bestemmingsplan voor het bijna drie hectare grote gebiedje staat. Te weten: vier appartementencomplexen en 18 woningen.

"Als het plan doorgaat, worden twaalf kavels bestemd voor wonen. Het merendeel wordt herbestemd naar natuur", reageert Jorrit Starmans van Mulleners Vastgoed BV. Volgens hem is het perceel op dit moment privé-eigendom en geen openbaar terrein, dus ook geen speelweide.

Spelen
"In de nieuwe situatie wordt het gedeelte dat wordt herbestemd naar natuur overgedragen aan de gemeente en daarmee wel openbaar. Juist een plek waar kinderen veilig en schoon kunnen spelen."  Al zowat honderd mensen zouden zich hebben gemeld als kandidaat-koper.

Praat ook mee over dit onderwerp

Geef ook jouw mening over dit onderwerpen stuur een mail naar de krant

> Neem een kijkje op onze Facebook-pagina