John Verstraelen

Speelpark Tegelen blijft voorlopig dicht

Print
Speelpark Tegelen blijft voorlopig dicht

Afbeelding: Speelpark Klein Zwitserland

Venlo / Op de heide - Speelpark Klein Zwitserland Tegelen kan de poort nog steeds niet openen. Gehoopt was dat te doen op Hemelvaartsdag, maar dat is niet haalbaar.

Het 30 hectare grote, bosrijke park kampt nog steeds met de gevolgen van twee zware stormen in januari van dit jaar. Daardoor vielen bomen om of kwamen op kiepen te staan, waardoor het park niet langer veilig was.

Meivakantie
Noodgedwongen werd besloten om op 1 maart niet zoals gebruikelijk te openen. Gehoopt werd nog dat in de meivakantie te doen. Maar ook dat is niet gelukt. Inmiddels zijn heel wat bomen verwijderd en zijn vijf vernielde speeltoestelen vervangen.

Voorzitter Hugo Verweij van Stichting Speelpark Klein Zwitserland meldt dat het park maandag door een extern bureau onderworpen wordt aan een nadere inspectie. Daardoor is de gehoopte opening komende donderdag op Hemelvaartsdag niet haalbaar.

Grondwaterstand
Het Avonturenbos/Natuurspeelbos gaat dit jaar sowieso niet meer open, zegt Verweij. "Als we open gaan, dan zal dat gelden voor slechts een vierde van het speelpark. De stormen begin dit jaar hebben blootgelegd dat het bos instabiel is. Een groot deel van de wortels is rot. En dat heeft te maken met de in de loop der jaren veranderde grondwaterstand. Wat daarvan de oorzaak is, moet nader onderzocht worden. Dat is geen taak van ons. De gemeente Venlo is eigenaar van het bos."

Klein Zwitserland werd Pinksteren 1939 geopend. In de topjaren kwamen er 175.000 bezoekers. Vorig jaar passeerden tussen maart en oktober bijna 79.000 mensen de kassa.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →