Langs de Maas is het fijn; bootbezitters weten het zeker: op de Maas is het nog fijner

Print

Afbeelding: Laurens Bouvrie

De Maas toont dezer dagen haar vriendelijkste gezicht. Door de weerkaatsing van de blauwe lucht krijgt de rivier een bijna mediterrane gedaante. Maastrichtenaren in het bezit van een vaartuig gingen dit weekend massaal het water op.

De watertemperatuur van de Maas (gemeten bij ponton Eijsden) is goed voor een frisse duik. De 17,5 graden nodigt nog niet echt uit tot spontane zwempartijen in de rivier waar de Limburgse hoofdstad haar naam aan ontleent. Zwemmen in een rivier – behalve bij de vaste georganiseerde recreatieplekken – wordt sowieso door instituten zoals Rijkswaterstaat ten strengste afgeraden. Hoe verleidelijk ook, onzichtbare – onderstroom – en zichtbare (scheepvaart) gevaren moeten niet worden onderschat. Neemt niet weg dat de Maas de afgelopen en het begin van de nieuwe week voor menigeen de grootste vriend is. Behalve talloze genieters aan de waterkant was de Maas gisteren (zondag 6 mei) een grote magneet voor velen die in het bezit zijn van een vaartuig. Kleinere en grote boten voeren van de Stop van Ternaaien richting Bosscherveld en vice versa. Families en groepjes vrienden voeren hun ‘rondjes’ Maastricht onder ideale weersomstandigheden. Wie geen beschikking heeft over een vaartuig en toch per se een tijdje op de Maas wil vertoeven kan nog altijd een tochtje maken op een van de rondvaartboten van Rederij Stiphout.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →