Air France-KLM keldert op beurs

Print
Air France-KLM keldert op beurs

Afbeelding: iStock

Air France-KLM kelderde maandag op de beurs in Amsterdam na het aangekondigde vertrek van topman Jean-Marc Janaillac. De koers zakte met meer dan 13 procent. Dat is het grootste koersverlies voor de luchtvaartcombinatie in meer dan negen jaar.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde na enige minuten handelen een fractie lager op 555,54 punten. Bij de hoofdfondsen noteerde Philips ex-dividend. De MidKap zakte 0,7 procent tot 786,98 punten. De beurs in Frankfurt won 0,1 procent en Parijs verloor een fractie. De beurs in Londen was gesloten vanwege een vrije dag.

Vertraagd
Air France-KLM ging hard onderuit na een vertraagde opening in de MidKap. Janaillac treedt na de jaarvergadering van de luchtvaartcombinatie op dinsdag 15 mei formeel terug. De topman had zijn lot verbonden aan de uitkomst van een stemming over het finale loonbod aan de werknemers van Air France.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →