Ruim 4000 kinderen bezochten Sinterklaasfabriek

Print
Ruim 4000 kinderen bezochten Sinterklaasfabriek

Afbeelding: iStock

De 'fabriek' is allang weer dicht en Sinterklaas heeft zijn hielen gelicht. Kiwanis, de organisatie achter de Sinterklaasfabriek Maastricht, meldt dat vorige editie 4149 kinderen blij zijn gemaakt.

Het was de tweede editie van het pakjespaleis dat tijdelijk gevestigd was in de SAM decorfabriek aan de Meerssenerweg. Ruim 100 vrijwilligers ontvingen 4149 bezoekers gedurende drie weken in de periode voor Sinterklaasavond.

In de 'fabriek' konden groot en klein een kijkje achter de schermen nemen en onder andere zien waar en hoe de pepernoten worden gebakken. 

De opbrengst uit de entree komt ten goede aan doelen waarin kinderen een hoofdrol spelen, aldus serviceclub Kiwanis. In het eerste jaar (2016) werd een donatiebedrag van 10.000 euro opgehaald.

De bekendmaking van het bedrag van de laatste editie is op donderdag 17 mei.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen