D66/GroenLinks toch weer aan boord in Horst aan de Maas

Print
D66/GroenLinks toch weer aan boord in Horst aan de Maas

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Horst - De fractie van D66/GroenLinks lijkt in de gemeente Horst aan de Maas toch een plek te krijgen in de nieuwe coalitie.

Volgens Bob Vostermans van het CDA, de grootste partij in deze gemeente, zullen het CDA, Essentie, PvdA en D66/GroenLinks de komende weken praten over een eventueel coalitieakkoord.

Concept
Twee weken geleden bleken onderhandelingen tussen de fracties CDA, PvdA en D66/GroenLinks op niets uit te lopen. Er lag toen weliswaar een conceptakkoord voor een coalitie met deze partijen, maar de achterban van D66/GroenLinks nam daar geen genoegen mee. Zij vonden dat D66/GroenLinks te veel water bij de wijn moest doen om mee te kunnen regeren.

Verschillen minder groot
Daarop zijn CDA, PvdA en Essentie met elkaar gaan praten. Maar maandag heeft Bob Vostermans van het CDA bekend gemaakt dat nu ook D66/GroenLinks weer mee gaat onderhandelen. De verschillen zijn toch minder groot dan aanvankelijk gedacht, stelt Vostermans. De komende weken moet duidelijk worden of de vier partijen het eens kunnen worden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →