Extreme drukte op A2 verwacht bij begin hemelvaartweekend

Print
Extreme drukte op A2 verwacht bij begin hemelvaartweekend

Foto ter illustratie. Afbeelding: Archief De Limburger

Het hemelvaartweekend leidt woensdag tot een drukke avondspits, verwacht de ANWB.

Veel mensen hebben een lang weekeinde voor de boeg en vertrekken woensdag voor een korte vakantie. Populaire bestemmingen zijn het eigen land, België, Duitsland en Frankrijk.

A2
De A2 richting het zuiden is één van de wegen waar extreme druke wordt verwacht. Vakantiegangers die richting België of Frankrijk willen, veroorzaken er waarschijnlijk lange files. 

België en Frankrijk
Wie de grens overgaat komt in België terecht in files rond Antwerpen en Brussel en in Frankrijk op de snelwegen vanuit Parijs naar het westen en het zuiden. In Duitsland loopt het verkeer naar verwachting vast op de wegen naar de Oostzeekust en rond Frankfurt, Neurenberg en München. In Zwitserland is de Sint Gotthardtunnel in de A2 het grootste knelpunt.

Roermond
Op Hemelvaartsdag zelf is het waarschijnlijk erg druk bij het Designer Outlet. Ook veel Duitsers zullen dan de weg naar Roermond weten te vinden. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →