Vrouw bevalt in bakkerij na hartstilstand

Print
Vrouw bevalt in bakkerij na hartstilstand

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Een baby is maandagochtend in Bakkerij Risseeuw in Hulst ter wereld gekomen vlak nadat de moeder een hartstilstand had gekregen. De baby is daarna met een traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht, de moeder per ambulance.

De zwangere vrouw raakte rond half elf vanochtend onwel in de bakkerij aan de Stationsweg in de Zeeuwse plaats. Hulpdiensten rukten massaal uit; drie ambulanceteams en een traumaheli spoedden zich naar de bakkerij.

Helikopter
De moeder is gereanimeerd en de baby is met een keizersnede ter wereld geholpen. Het kindje is met een helikopter naar een ziekenhuis gebracht. De vrouw is met spoed per ambulance afgevoerd. Twee brandweerploegen en een aantal politieagenten hielpen om de buurt af te zetten.

De bakkerij is momenteel gesloten. De Absdaalseweg en de Stationsweg zijn wel weer vrijgegeven voor het verkeer.

Hoe moeder en kind het maken is niet bekend. Ook is niet bekend gemaakt naar welk ziekenhuis de baby en de moeder zijn vervoerd. Ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen doet uit privacy-overwegingen geen mededelingen of moeder en kind (of een van beide) naar dat ziekenhuis zijn (is) gebracht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →