Lichaam gevonden van crosskampioen die hond uit water probeerde te redden

Print
Lichaam gevonden van crosskampioen die hond uit water probeerde te redden

Afbeelding: gemeentemol.be/Photonews

De brandweer heeft maandagmiddag in een Belgisch recreatiegebied het levenloze lichaam van oud-wereldkampioen motorcross Eric Geboers (55) gevonden.

Dat meldt het Belang van Limburg. Naar de oud-kampioen werd sinds zondagavond gezocht, nadat hij uit een boot was gesprongen om zijn hond te redden. Hij kwam daarna niet meer boven.

Problemen
Geboers zat in het bootje met enkele vrienden. Rond 22.00 uur sprong het kleine hondje van boord en deed de Belg zijn reddingspoging. Eén van de andere opvarenden sprong direct achter Geboers aan, maar kwam zelf ook in de problemen en werd weer aan boord gehaald.

De brandweer kwam snel ter plaatse en zocht tot 1.00 uur in de nacht met duikers, schijnwerpers en een sonar, maar zonder resultaat. Maandag werd de zoekactie hervat, onder meer met sonarapparatuur en een helikopter.

Meervoudig wereldkampioen
Geboers werd vijf keer wereldkampioen motorcross. Hij is de eerste crosser ooit die wereldkampioen werd in de drie verschillende klassen: 125, 250 en 500 cc. In 1988 werd hij Sportman van het Jaar in België en won hij de Nationale Trofee voor Sportverdienste. 

De Belg stopte in 1990 op zijn 28ste met racen. Hij werd toen wereldkampioen op de Citadel van Namen. Daarna ging hij aan de slag als teammanager en richtte een helikopterbedrijf op.