Topjaar voor poppodium Grenswerk

Print
Topjaar voor poppodium Grenswerk

Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo - Het Venlose poppodium Grenswerk is er vorig jaar voor het eerst sinds de opening eind 2014 in geslaagd zwarte cijfers te schrijven.

Het jaar 2016 werd nog afgesloten met een tekort van  een ton. Een medio 2016 ingezette koerswijziging in de programmering zorgde vorig jaar voor maar liefst 26 uitverkochte zalen. 

Bezoekersrecord
Meer grote en populaire acts zorgden voor een bezoekersrecord. Het aantal concertgangers was met ruim 48.000 - waarvan bijna 33.000 betalende - nooit eerder zo hoog.  Ter vergelijking: in 2016 ging het nog om ruim 25.000 bezoekers die een ticket kochten voor een Grenswerk-concert. Ruim voor de opening becijferde het externe bureau LAgroup in 2012 nog dat een bezoekersaantal van in totaal 29.500 in het derde jaar een reëel doel was.

Lees ook: Poppodium Grenswerk schrijft voor het eerst zwarte cijfers

Huisvestingslasten
Directeur Tim Gaal is blij dat dit doel ruim is gehaald en stelt vast dat alle inspanningen vanaf medio 2016 resultaat hebben opgeleverd.  Van tevreden achteroverleunen kan volgens hem echter geen sprake zijn. De reserveringsachterstand is weliswaar voor een deel weggewerkt, maar de overschrijding van de begrote huisvestingslasten met 50 mille per jaar baren Grenswerk nog steeds zorgen. "Die raming dateert uit het jaar 2012 en is in onze ogen achterhaald”, aldus Gaal. "In opdracht van de gemeente gaat een onafhankelijk bureau onderzoeken of die analyse juist is. Maar in zijn algemeenheid mogen we de toekomst met wat meer vertrouwen tegemoet zien dan vorig jaar rond deze tijd.” Grenswerk krijgt jaarlijks 5,5 ton subsidie van de gemeente Venlo.

2018
Het eerste kwartaal van 2018 presteert Grenswerk volgens Gaal naar verwachting. Hij heeft goede hoop de bezoekersaantallen van vorig jaar te kunnen consolideren. Grenswerk wil wel scherp blijven letten op een kerntaak: een inhoudelijk gevarieerd programma,  met ruimte voor het experiment, en talentontwikkeling. Daarover wil de organisatie graag met de gemeente Venlo een discussie voeren. De komende maanden organiseert  Grenswerk  samen met De Maaspoort concerten van  onder anderen Waylon en Wende Snijders. Tevens staat er met Airwalk een dance-evenement gepland. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →