Berouw levert overvaller in hoger beroep jaar minder celstraf op

Print
Berouw levert overvaller in hoger beroep jaar minder celstraf op

De overvallen woning aan de Heischeutstraat in Oss. Afbeelding: BD

Venlo - Geen zes jaar gevangenis maar vijf. Dat heeft Squan C. verdiend met zijn hoger beroep in de zaak van een gewelddadige overval op een 88-jarige bewoner van de Heischeutstraat in Oss. Voor kompaan Sam B. is de straf van zes jaar gehandhaafd.

De twee Venlonaren ontkenden in eerste aanleg elke betrokkenheid bij de overval, waarbij het hoogbejaarde slachtoffer werd bedreigd, gekneveld en mishandeld. In hoger beroep toonde C. zich een ander mens. "Ik ben in de gevangenis volwassen geworden en neem nu mijn verantwoordelijkheid." Hij bekende zijn aandeel in de overval, zonder te vertellen wie de andere dader was. Die andere dader zou de oude man hebben toegetakeld. 

Houding
Het gerechtshof motiveert de lagere straf voor C. met de constatering dat de Limburger een totaal andere houding heeft aangenomen en dat hij in de gevangenis werk maakt van een leven op het rechte pad. C. volgde al verschillende cursussen en wil achter de tralies een hbo-studie beginnen. 

Sam B. bleef er in hoger beroep bij dat hij op geen enkele manier betrokken was bij de overval. Zijn signalement komt echter overeen met dat van verschillende getuigen. B. trok op het moment van de overval, in mei 2016, veel op met C. Op de tablet van B. was vlak voor de overval bovendien het adres van het slachtoffer opgezocht. Het gerechtshof handhaafde het vonnis van de rechtbank, dat hem vorig jaar tot zes jaar gevangenisstraf veroordeelde. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →