Flitspaal slaat op hol en klokt Belg in Astra op 700 km/h

Print
Flitspaal slaat op hol en klokt Belg in Astra op 700 km/h

archiefbeeld Afbeelding: iStock

Een Belgische man moet zich een hoedje hebben geschrokken toen hij onlangs een flitsboete in de bus kreeg. Volgens de brief was hij in zijn Opel Astra geflitst met een snelheid van maar liefst 696 kilometer per uur.

Na een 'technische correctie' kwam de snelheid uit 654,24. Aangezien er op de bewuste plek in het Waalse Quiévrain slechts 50 gereden mag worden, kwam het de man op een schikking van 6507 euro te staan, melden Belgische media.

Snelheidsduivel
Zulke snelheden zijn natuurlijk niet mogelijk met een auto, laat staan met een Opel Astra. En daarbij is de bewuste man ook helemaal geen snelheidsduivel. "Hij rijdt altijd normaal, maximaal 60 per uur", zei ze tegen La Dernière Heure.

Volgens die krant heeft de politie de fout erkend en volgt er binnenkort een nieuwe boete, voor een snelheid van 60 kilometer per uur.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →