Noord-Limburg zakt op ranglijst logistieke hotspots

Print
Noord-Limburg zakt op ranglijst logistieke hotspots

Afbeelding: Le Giesen

De regio Venlo-Venray is nog steeds een hotspot voor de logistieke sector, maar moet dit jaar Tilburg-Waalwijk en West-Brabant voor laten gaan. Met een derde plek eindigt Noord-Limburg voor het eerst sinds het bestaan van de verkiezing buiten de top twee.

Zevenvoudig winnaar Venlo-Venray breekt met name de krapte op de arbeidsmarkt op, vindt de jury. Bij het criterium 'beschikbaarheid van personeel' scoort de regio een bescheiden achtste plaats. West-Brabant, net als vorig jaar de nummer één en Tilburg-Waalwijk eindigen hier een aanzienlijk hoger, meldt Logistiek.nl, dat de verkiezingen sinds 2006 organiseert.

Vijver
"Venlo-Venray heeft grote moeite om vacatures in te vullen", reageert een van de juryleden op de website. "Het verkrijgen van personeel in de logistieke hotspots wordt steeds moeilijker. Iedereen vist naar personeel in dezelfde vijver", aldus de jury verder. Dat probleem speelt overal, niet alleen in Noord-Limburg.

Schaarste
"In zijn algemeenheid heeft heel Nederland last van schaarste op de arbeidsmarkt. De logistieke hotspotregio’s Venlo, Brabant en ook Tilburg-Waalwijk zijn in ieder geval met een actief programma met kennisinstellingen aan de gang om het probleem te beperken of voor te zijn."

Criteria
Voor het bepalen van de ranglijst van logistieke hotspots brachten 27 experts hun stem uit. Het gaat om vastgoedontwikkelaars, makelaars, adviesbureaus, logistiek dienstverleners en verladers. Ze vullen een enquête in, aan de hand van zes criteria: beschikbaarheid van geschikt personeel, beschikbaarheid van voldoende bouwgrond en geschikte panden, medewerking van overheid/gemeenten, inzetbaarheid en motivatie van medewerkers, aanwezigheid van goede infrastructuur, bereikbaarheid van logistieke knooppunten.

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →