Fietsers krijgen streekfruit mee voor onderweg

Print
Fietsers krijgen streekfruit mee voor onderweg

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Banholt - Toerfietsers die deelnemen aan de Gravel Series vanuit Banholt krijgen zondag van de organisatie geen banaan, maar fruit uit eigen streek mee.

Appels zijn vooral goed voor de dorst. Als toerfietser heb je daar verder niet zo gek veel aan. Maar in peren zitten meer ‘snelle’ suikers, zegt fruitboer Wim Notermans. "Van zo’n conferencepeer krijg je meteen wat extra energie."

Dankjewel
Aanstaande zondag kunnen toerfietsers het zelf uitproberen. Het is een dankjewel aan het adres van de fruitboeren in de streek, zegt George Deswijzen van de Graveltocht: "Een van de sterke punten van onze fietstochten is het prachtige landschap waar je doorheen rijdt. Dat hebben we voor een belangrijk deel te danken aan de agrariërs die dat vormgeven. Het is goed om de fietsers daar een keertje op te wijzen."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →