Weg vrij voor grote Decathlon in Roermond

Print
Weg vrij voor grote Decathlon in Roermond

Afbeelding: ANP

Als alles meezit, heeft Roermond er volgend voorjaar een trekker bij. Sportketen Decathlon vestigt zich na 2,5 jaar vertraging eindelijk op het Retailpark.

De Franse keten heeft onlangs de laatste gerechtelijke procedure in deze kwestie gewonnen. Een tiental (water)sport- en fietsenwinkels in Roermond heeft zich tot aan de Raad van State verzet tegen de komst van Decathlon op het Retailpark.

Vrijbuiter
De sportwinkel wordt gevestigd in Outdoor Centre de Vrijbuiter. De winkel krijgt op de begane grond 3800 van de in totaal 11.000 vierkante meter die de Vrijbuiter telt. Decathlon verkoopt behalve outdoor- en sportartikelen  ook fietsen.  Buiten komt een playground, waar onder meer artikelen uitgeprobeerd kunnen worden.

Woordvoerder Nick van der Sanden  van Decathlon schat in dat de nieuwe winkel in het tweede kwartaal van 2019 open kan. Met zekerheid durft hij dat niet te zeggen omdat er eerst nog verbouwd moet worden.

Concurrent
In augustus 2015 kreeg Decathlon al een vergunning van het toenmalige college van B en W. Volgens het college kan de winkelformule als onderscheidend worden bestempeld en een trekkersfunctie voor Roermond vervullen. Een tiental (water)sport- en rijwielzaken vocht de vergunning aan. Eerst bij de rechter en toen ze daar nul op het rekest kregen bij de Raad van State. De ondernemers zien in Decathlon een geduchte concurrent en vrezen voor ontwrichting van de markt. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →