Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Asperge- ambassade in de Alpen

Asperge- ambassade in de Alpen

Aspergekoks in de keuken van ‘Am Schwarzsee’. Afbeelding: Ferry Vloet

De Limburgse asperge trekt steeds meer de wijde wereld in. Limburgse koks zijn de ijverige ambassadeurs van het witte goud. In Zwitserland hielden ze een groots asperge gala in 'Hostellerie Am Schwarzsee' van Limburger Peter Roodbeen.

De jengelende ringtone van zijn gsm wekt René Brienen uit zijn sluimerslaapje. "Ja, ja, we hebben de rest van de asperges en krab bij ons", antwoordt de grijzende kok uit Well vermoeid. De klok van het bestelbusje wijst zes uur in de morgen. "En zijn jullie met het Livarvlees ongeschonden voorbij de grenscontrole gekomen?", vraagt hij bezorgd aan zijn twintig medewerkers 700 kilometer verder in Hostellerie Am Schwarzsee in het Zwitserse bergdorpje Schwarzsee. Vlakbij Fribourg ...