Mishandelde medewerkster Rooyse Wissel weer thuis

Print
Mishandelde medewerkster Rooyse Wissel weer thuis

Afbeelding: ANP

Venray - De medewerkster van tbs-kliniek De Rooyse Wissel die door een patiënt werd aangerand en mishandeld, is na behandeling en onderzoek in het ziekenhuis weer thuis. Ze maakt het naar omstandigheden goed.

De kliniek doet intern onderzoek naar het incident, dat zondag plaatsvond in het dagactiviteitencentrum.

Lees ook: Personeelslid in tbs-kliniek mishandeld en aangerand

Geschrokken
Een woordvoerster van de kliniek spreek van een ‘ingrijpend incident’ waar men ‘enorm van geschrokken is’. Mededelingen over de leeftijd van de patiënt worden niet gedaan. Hij is aangehouden door de politie en wordt woensdag voorgeleid.

De woordvoerster zegt verder niets mede te delen en te focussen op de opvang van medewerkers en pa­tiënten. "De politie doet onderzoek naar het incident. Die resultaten wachten we af.”

Maatregelen
Het incident vertoont veel gelijkenissen met een incident in oktober 2016. Ook toen werd een medewerkster ernstig mishandeld en aangerand door een tbs-patiënt. Dat gebeurde eveneens in het dagactiviteitencentrum. Naar aanleiding van die gebeurtenis nam de kliniek extra veiligheidsmaatregelen om een nieuw incident te voorkomen. Ook de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) beval verbeteringen aan na onderzoek van het voorval. Of de maatregelen al dan niet gefunctioneerd hebben bij dit nieuwe incident is niet duidelijk.

De tbs-patiënt die zich in 2016 aan een medewerkster vergreep, werd veroordeeld tot vier jaar cel. Daar kwamen nog 500 dagen cel bovenop van een voorwaardelijke straf die hij kreeg voor een eerdere aanranding van een tbs-medewerkster elders in het land.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →