Winkelleegstand Weert 'nagenoeg opgelost'

De verbouwing van de Muntpassage aan de zijde van de Nieuwe Markt begint na de zomervakantie.

De verbouwing van de Muntpassage aan de zijde van de Nieuwe Markt begint na de zomervakantie.© Jeroen Kuit

Weert verrijst uit de crisis. Volgens wethouder Frans van Eersel loopt het ene na het andere pand in het winkelcentrum van Weert weer vol. De grote klapper komt na de verbouwing van de Muntpassage.

Leon Janssen

De leegstand in het winkelcentrum van Weert is nagenoeg opgelost, stelt wethouder Frans van Eersel. Het ene na het andere leegstaand pand wordt gevuld met een nieuwe winkel.

WinkelcentrumIn het kernwinkelgebied, globaal het gebied binnen de singels, liggen 422 winkelpanden. Daarvan staan er volgens een woordvoerder van de gemeente nu vijftig leeg, dat waren er tot voor kort nog zestig. Daarbij is winkelcentrum de Muntpassage, dat binnenkort ingrijpend wordt verbouwd, niet meegeteld. Maar ook daar worden binnenkort grote stappen gemaakt.

"Daar wordt een leegstand van vijf- à zesduizend vierkante meter, een derde van de totale ruimte in het winkelcentrum, binnenkort ingevuld", weet Van Eersel. "De herinrichting van leegstaande winkelruimte achter supermarkt Albert Heijn begint deze maand. Daar komen drie winkels, waaronder schoenenzaak Durlinger die intern verplaatst."

H&MDe verbouwing van de Muntpassage aan de zijde van de Nieuwe Markt begint na de zomervakantie. Dat gedeelte is in mei volgend jaar klaar. De naam van de bekende modeketen H&M zingt al enige tijd rond om twee derde van de ruimte van de voormalige V&D in te vullen. Verder komt er volgens Van Eersel aan deze zijde van de Muntpassage een landelijke bekende lunchroom.

Inmiddels is ook de leegstand in de Beekstraat nagenoeg ingevuld. Onder meer met een Poolse supermarkt, winkel voor natuurvoeding Ut Muueletentje die van de Wilhelminasingel naar de Beekstraat verhuisde en de Wereldwinkel.

"Samen goed voor 1600 vierkante meter", meldt Van Eersel. "En in de Langstraat waar ook veel leegstand was, zie je eveneens dat winkelpanden weer ingevuld worden. Bijvoorbeeld door de Hema Outlet en modezaak Vila. Je merkt dat Weert langzaam verrijst uit de crisis en dat er weer meer verhuurd wordt. Maar het afnemen van de leegstand is ook een gevolg van het beleid dat we als gemeente gevoerd hebben."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee