Doden en gewonden bij treinongeluk in Zuid-Duitsland

© AFP/Matthias Balk

In het zuiden van Duitsland zijn maandagavond twee mensen om het leven gekomen bij een botsing tussen twee treinen.

AD

Veertien anderen raakten gewond, meldt de Duitse politie. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk.

GoederentreinHet incident had plaats in Aichach in Beieren. Daar botste op zo'n honderd meter van het station een passagierstrein frontaal op een stilstaande goederentrein. De machinist van de goederentrein bleef ongedeerd. Een machinist van de andere trein en een vrouwelijke passagier overleefden het ongeluk niet. Aan boord van de passagierstrein zaten ongeveer twintig mensen.

Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren, moet nog worden onderzocht. Geen van beide treinen ontspoorde bij het ongeval. Onder de veertien gewonden is één zwaargewonde. Elf mensen liepen slechts lichte verwondingen op.

TweedeHet treinongeluk is het tweede in korte tijd in Beieren. Eerder op de dag werd in de plaats Seeshaupt een auto op een spoorwegovergang gegrepen door een regionale trein. De bestuurder en een passagier van de wagen kwamen daarbij om.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee