Rabobank stopt met overbodig ‘goedkeuringskastje’

© AD/Guus Schoonewille

Mensen die internetbankieren bij Rabobank, hoeven over een jaar geen gebruik meer te maken van een apart kastje om betalingen te verifiëren.

ANP

De bank doet de zogeheten Rabo Scanner binnen een jaar de deur uit, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving in De Telegraaf.

Gebruiksgemak"Het belangrijkste is een combinatie van veiligheid en gebruiksgemak. Je ziet dat de technologie zo snel voortschrijdt, dat we zonder dit ding verder kunnen", verklaart een woordvoerder.

Het grootste euvel van het apparaatje, dat speciale kleurcodes van de bankpas afleest, was dat die voor de ene betaling wel nodig was en voor de andere niet. Nu er genoeg geschikte alternatieven voor de beveiliging zijn, gaat Rabobank op zoek naar gemakkelijkere beveiligingsmethodes.

VingerafdrukWat er in de plaats van het kastje komt, weet Rabobank nog niet. De bank denkt aan systemen met een vijfcijferige codes of technologieën als vingerafdruk- of gezichtsherkenning.

Klanten van bank die toch erg hechten aan de Rabo Scanner, waarvan er meer dan 5 miljoen in omloop zijn, kunnen deze overigens wel blijven gebruiken voor internetbankieren. De bank voorziet echter dat klanten die overwegend mobiel bankieren het apparaatje snel van de hand zullen doen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee