'Ricksen kan alleen nog met ogen knipperen'

© ANP/Marcel van Hoorn

Het gaat bergafwaarts met oud-voetballer Fernando Ricksen. De geboren Heerlenaar kan alleen nog knipperen met zijn ogen.

Redactie

Dat laat biograaf van het boek Vechtlust en sportjournalist Vincent de Vries weten aan De Telegraaf. "Hij kan niet meer praten, niet meer whatsappen en hij staart wat voor zich uit", tekent de krant op uit de mond van De Vries.

Buiten de deurHoewel de schrijver in De Telegraaf laat optekenen dat het nog maar de vraag is hoe lang Ricksen het 'nog kan volhouden', is van een naderend einde volgens hem geen sprake. In een later interview met het AD laat de journalist weten: "Ik kan melden dat Fernando eigenlijk het liefst nog zoveel mogelijk buiten de deur van zijn huis nabij Valencia doet."

StandbeeldBegin dit jaar werd er bij het stadion van promovendus Fortuna nog een standbeeld van hem onthuld door oud-ploeggenoten Mark van Bommel (41) en Kevin Hofland (38).

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee