Bloemen en applaus voor vertrekkende Maastrichtse docenten

© De Limburger/Loraine Bodewes

Een dankwoord en bloemen. De 21 docenten van het Bonnefanten College die te horen hebben gekregen dat zij na de zomervakantie op een school buiten Maastricht aan de slag moeten, werden dinsdagochtend door de leerlingen in het zonnetje gezet.

Pascale Thewissen

Rond kwart voor tien verzamelde iedereen - directie, leerlingen en leerkrachten - zich in de aula om hen een stevig applaus te geven. ver enkele weken volgt nog een afscheidsfeest.

OngenoegenDe initiatiefnemers van de actie - de zusjes Nadine en Chantal Logjes, Jenna Peters en Andrea Stevens - wilden op deze positieve manier hun ongenoegen kenbaar maken over het voornemen van de middelbare onderwijskoepel LVO om in totaal 125 docenten te verplaatsen naar scholen buiten Maastricht.

Foto: Jerôme Claessens

Foto: Jerôme Claessens

Foto: Jerôme Claessens

Foto: Jerôme Claessens

Porta MosanaHet protest krijgt dinsdagavond een vervolg als ouders en leerlingen van het Porta Mosana College een petitie overhandigen aan burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht en een kring gaan vormen rondom het stadhuis. Op die manier willen ze duidelijk maken dat ze samen sterk staan voor het middelbaar onderwijs in Maastricht. Op Porta moeten 45 leerkrachten verkassen. Bezorgde ouders vrezen dat de hele onderwijscultuur daardoor in het gedrang komt. De petitie is door ruim 2.200 mensen ondertekend.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee