Aanstaande brugklassers leren plezier op school te hebben en te houden

Print
Aanstaande brugklassers leren plezier op school te hebben en te houden

Afbeelding: ingimage

Voor veel jeugdigen is de overgang naar de brugklas spannend. Op een tweedaagse zomertraining in Maastricht leren ze met plezier naar de nieuwe school te gaan.

De afdeling preventie van Mondriaan biedt sinds acht jaar de tweedaagse zomertraining Plezier op School aan. Speciaal voor kinderen die naar de brugklas gaan. In Maastricht vinden de bijeenkomsten onder andere plaats in het Bonnefantencollege en bij Terra Nigra. Groepjes deelnemers bestaan uit maximaal acht leerlingen.

De kinderen leren in rollenspellen om goed contact te maken en andere sociale vaardigheden. Ook mogen ze eigen situaties aandragen die ze spannend vinden.

De tweedaagse training wordt gegeven in de week van 13 tot 17 augustus, en is bedoeld voor ieder kind dat naar de brugklas gaat. Deelname is kostenloos.

Belangstellenden kunnen hun kind(-eren) aanmelden vóór 22 juni aanstaande bij preventie.kj@mondriaan.eu of door te bellen met 088-506 7200.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →