Politie vindt duizenden liters chemicaliën bij meth-lab Weert

© Landelijke Eenheid Politie Twitter

De politie heeft naar aanleiding van de vondst van een drugslab in een autogarage aan de Risseweg in Weert maandag twee aanhoudingen verricht, laat de politie dinsdag weten. Het gaat om de eigenaar en de huurder van de loods waarin het drugslab is gevonden.

Pieternel Kellenaers

In de loods van de autogarage zijn drie reactievaten met restanten van mdma-kristallen aangetroffen, 10.000 liter chemicaliën, cilinders met waterstofgas en 1000 kilo jood dat voor de productie van methamphetamine gebruikt wordt, zo laat een woordvoerder van de landelijke eenheid van de politie dinsdag weten.

DrugsactieHet oprollen van het drugslab in Weert vloeit volgens de politiewoordvoerder voort uit de grootschalige politieactie van 16 april. Toen is in samenwerking met de politie in Duitsland en Polen op 17 locaties in het zuiden van Nederland in totaal 67 ton chemicaliën aangetroffen.

Lees ook: Tonnen chemicaliën voor productie drugs aangetroffen

In Weert is toen aan de Kempenweg een drugslab aangetroffen maar ook in het buitengebied van Echt en bij een autosloperij op industrieterrein Trade Port West bij Venlo. De Poolse politie hield op 17 april zeven verdachten aan en nam 17.500 liter chemicaliën, 4 kg amfetamine en 100.000 euro in contant in beslag. In Duitsland nam de politie in de buurt van Osnabrück bijna 7.500 liter chemicaliën in beslag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee