Heerlen steunt drie street art initiatieven

De nieuwe werken moeten een toegevoegde waarde hebben op het al bestaande straatkunstaanbod in Heerlen

De nieuwe werken moeten een toegevoegde waarde hebben op het al bestaande straatkunstaanbod in Heerlen© Bas Quaedvlieg

Drie street art projecten kunnen dit jaar rekenen op financiële steun van de gemeente Heerlen. Het totale budget bedraagt 65.000 euro.

onze verslaggever

Volgens wethouder Jordy Clemens is gekozen voor een divers programma en onderdelen die de grootste toegevoegde waarde hebben op het al bestaande straatkunstaanbod in de stad.StraatkunstStichting Street Art krijgt 25.000 euro om de straatkunst in het centrum verder uit te breiden. Stichting Getting Up ontvangt hetzelfde bedrag om op de gevel van bioscoop Quatro een mural van het Spaanse duo Pichi & Avo te laten maken. Dit kunstwerk krijgt een Romeins thema en moet straks de entree vormen naar het Romeins Kwartier. Als laatste krijgt Klasse Apart 15.000 euro om in het kader van festival Bovengronds samen met bewoners projecten te realiseren in Schandelen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee