Weer zoektocht naar sinds 1974 vermiste mannen

Hans Martens en Piet Hölskens

Hans Martens en Piet Hölskens© ED/Tros Vermist

Een politieteam gaat binnenkort met geavanceerde apparatuur opnieuw zoeken naar twee mannen uit Asten (Noord-Brabant) die al sinds 1974 worden vermist. De politie gaat ervan uit dat ze destijds door een misdrijf zijn omgekomen.

ANP

De vrienden Piet Hölskens en Hans Martens, toentertijd 20 en 21 jaar, verdwenen na een avond stappen in Deurne. Ze reden terug in een rode Fiat. De verdwijning is altijd een raadsel gebleven en ook de auto is nooit teruggevonden.

Lees ook: Na 44 jaar nieuwe zoektocht naar vermiste vrienden uit Asten

Twee maanden geleden zochten specialisten van de politie al met sonarapparatuur in De Brink, een grote diepe waterplas bij het Brabantse plaatsje Liessel. Binnenkort doen ze dat opnieuw met speciale scan-apparatuur waarmee ook onder het zand kan worden gekeken. Met een zogenoemde magnetometer hoopt de politie alsnog de auto van het tweetal te vinden.

Lees ook: Zoektocht naar auto vermiste vrienden uit Asten zonder resultaat

VerjaardHet politieonderzoek in de zaak was afgesloten. De zaak is verjaard. Familieleden hadden echter een recherchebureau ingeschakeld dat eind vorig jaar op concrete nieuwe informatie stuitte. "We vinden het heel fijn dat er verder wordt gezocht", liet de familie in een verklaring weten. "Wij blijven hoop houden dat er zelfs na 44 jaar een einde komt aan alle onzekerheid over het lot van Piet en Hans."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee