Nieuwe coalitie Kerkrade rond: BB, PvdA, CDA en VVD

Print
Nieuwe coalitie Kerkrade rond: BB, PvdA, CDA en VVD

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

De nieuwe coalitie in Kerkrade bestaat uit Burgerbelangen, PvdA, CDA en VVD. De coalitie levert zes wethouders, net als tijdens de vorige raadsperiode.

Bert Bejas (CDA) neemt als wethouder de plek in van Jo Bok, wiens partij Lokaal Alternatief buiten de coalitie is gevallen.

Formatie
De formatie is geen verrassing. Ruim een maand geleden maakte Burgerbelangen, de grote winnaar van de verkiezingen met tien zetels, al de beoogde coalitie bekend. In die samenstelling is geen verandering meer gekomen. De vier partijen hebben samen 18 van de 29 zetels in de Kerkraadse gemeenteraad. Ten opzichte van de afgelopen vier jaar neemt het CDA binnen de coalitie de plek in van Lokaal Alternatief en de Ouderenpartij.

Speerpunten
Het motto van de nieuwe coalitie is: ‘Kerkrade een stad om samen te (be)leven!’ Speerpunten zijn onder andere zorg, veiligheid en wijken en ambities zoals het Center Court, het Transferium in Kerkrade-West en Rolduc.


 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen