Confetti: Top-musici vieren vriendschap met concertje bij Maastrichtse schilder

Het Fine Arts Quartet ‘aon de geng’ in het atelier van Chrit Rousseau.

Het Fine Arts Quartet ‘aon de geng’ in het atelier van Chrit Rousseau.© Arie Voorzee

Arie Voorzee strooit vanaf deze plek zijn Confetti met Maastrichtse society nieuwtjes over de lezers uit. Vandaag over een bijzonder en intiem concert in het atelier van Chrit Rousseau.

Arie Voorzee

Gil Sharon was als eerste concertmeester verbonden aan het voormalig Limburgs Symphonie Orkest. Hij was oprichter en primarius van het Sharon Kwartet en oprichter van het Amati Ensemble. Sinds vorig jaar is hij alt-violist bij het beroemde Fine Arts Quartet uit Chicago, ook wel genoemd The Dream Team van de strijkkwartetten.

Ze stoppen na 70 jaar en zijn bezig met een afscheidstournee. Tussen concerten in Amsterdam (Concertgebouw), Florence, Palm Beach, Londen, Washington en zes concerten in Milwaukee komt het kwartet toch mooi even langs op de Postbaan in Caberg.

VriendschapIn Maastricht hebben zij, uit vriendschap aan kunstenaar Chrit Rousseau, aangeboden om in zijn atelier een concert te geven. Fietje en Chrit Rousseau met dochter Christianne bouwden het atelier om tot een heuse concertzaal met veel schilderijen van Chrit die als akoestische achtergrond moesten dienen en nodigden zo’n zestig vrienden uit. “Vrienden die voor ons veel hebben betekend”, vertelde Chrit, “en daar doen wij nu iets voor terug.”

Select publiekHet was genieten want je zat met je neus bovenop de musici. Na afloop was er nog een gezellige nazit en de musici Ralph Evans, Afim Boico, Nicolas Schmidt en Gil Sharom kregen van Chrit Rousseau het prachtig boekwerk ‘Een schilder op reis’. Tussen de genodigde vrienden zag ik onder andere David Moszkowicz, Giel van Lijf, Jean Jacobs, René van der Linden, Jan de Jong, Jac van den Boogard, Veronica Dirksen, Ed Rasquin, Wil Houben, Maria van der Hoeven, Berend -Jan van Voorst tot Voorst en Gemma Serpenti.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee