Molenaar: ook een F1-auto moet gaspedaal helemaal indrukken

© ANP Pro Shots

Op volle oorlogssterkte kan Roda JC donderdagavond (20.00 uur) in Almere aan de aftrap komen voor de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs. Ognjen Gnjatic viel zondag in het duel tegen ADO Den Haag uit met een lichte botkneuzing, maar is gewoon inzetbaar. Voor de rest kan trainer Robert Molenaar zijn vaste basisploeg opstellen.

Roel Wiche

De Kerkradenaren, die een sterk slot van de competitie achter de rug hebben, zijn zwaar favoriet tegen Almere City, de nummer negen van de eerste divisie die in de eerste ronde van de play-offs MVV uitschakelde. Maar Molenaar beseft maar al te goed dat niets vanzelfsprekend is in dit soort wedstrijden. "Je zou kunnen zeggen dat wij in een Formule 1-bolide rijden en zij in een meer modale auto. Maar om echt harder te rijden moet je dan toch het gaspedaal helemaal indrukken."

VrijDe Roda-spelers kregen na de laatste competitiewedstrijd tegen ADO (2-3) een dag vrijaf. Dinsdag trainde de ploeg besloten, ook woensdag is er een besloten sessie. De return in Kerkrade is zondagavond, ook om 20.00 uur. Als Roda de finaleronde haalt, wacht de winnaar van de tweestrijd tussen Telstar en De Graafschap.

Opstelling Roda JC: Jurjus, Kum, Banggaard, Auassar, Vansteenkiste, Gnjatic, Ndenge, Gustafson, Rosheuvel, Schahin, Avdijaj.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee