Celstraf en contactverbod voor stalken ex-vriendin

© iStock

Negen maanden celstraf waarvan zes voorwaardelijk, behandeling in een kliniek en een contactverbod. Dat is de straf voor Roermondenaar Dennis V. die vorig jaar maandenlang zijn ex stalkte.

Remco Koumans

De rechtbank in Roermond vond dat voldoende vast was komen te staan dat V. (38) enkele maanden lang zijn ex in Roermond belaagde door onder meer rond te lopen in de algemene ruimte van haar flatgebouw en op de galerij bij haar appartement. Ook liet hij zich regelmatig in haar straat zien en belde en mailde hij de vrouw veelvuldig. Het verweer van V. dat hij in de straat regelmatig een vriend bezocht die daar woonde, noemde de rechtbank ongeloofwaardig.

StoornisV. moet zich tevens laten behandelen in een kliniek. Uit onderzoek bleek namelijk dat hij een persoonlijkheidsstoornis heeft waardoor hij verminderd toerekeningsvatbaar is. Het was daarbij niet de eerste keer dat hij voor het belagen van een ex-geliefde werd veroordeeld. Toen hij vorig jaar zijn ex-vriendin lastig viel, zat hij nog in de proeftijd van zijn veroordeling voor het stalken van zijn ex-vrouw. Omdat hij in zijn proeftijd opnieuw de fout is in gegaan krijgt V. ook nog eens 180 uur werkstraf.

De straf valt iets lager uit dan de eis van de officier van justitie twee weken geleden. Die wilde dat V. een jaar celstraf zou krijgen, waarvan acht voorwaardelijk. Doordat V. al enkele maanden in voorarrest heeft gezeten, hoeft hij niet meer terug de cel in.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee