Verwarde man steekt huis in brand in Maastricht

Print

Afbeelding: De Limburger

Een verwarde man heeft dinsdagnacht in de Maastrichtse wijk Wittevrouwenveld een flatwoning in brand gestoken.

De man had eerder op de avond al wat kleinere brandjes gesticht in de buurt. Hij had onder meer heggen en een auto aangestoken.

Ruzie
Alles was begonnen met een ruzie in een eetzaak aan de Frankenstraat. De man was door de eigenaar aangesproken op zijn gedrag. Bij het handgemeen dat daarop volgde verwondde hij de eigenaar aan het oor.

De man vluchtte een flat aan de Dagobertstraat binnen. Vanaf het balkon bedreigde hij politie- en brandweermensen.

Ontruiming
De politie zette de omgeving van de Dagobertstraat af en ontruimde de aangrenzende woningen. Agenten vermoedden dat de man een vuurwapen bij zich had. Buurtbewoners die door het lawaai uit hun slaap waren gewekt, keken van een afstand toe.

Rond kwart voor vier werd de man door een arrestatieteam van de politie op het balkon overmeesterd. Hij werd met een hoogwerker naar beneden gehaald en per ambulance afgevoerd. De man is gewond geraakt, Het is onduidelijk hoe hij er aan toe is.

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen